Vem kan lita på folkpartiet?

Anders Wikman och Marie Lindeberg från Nystart Enköping tar plats i majoriteten.

Anders Wikman och Marie Lindeberg från Nystart Enköping tar plats i majoriteten.

Vem kan lita på folkpartiet?

Vem kan lita på folkpartiet?

Frågan är högst berättigad sedan det kommit fram att den nya majoriteten i Enköping sprang innan den ens hunnit bildas. Kort efter valet berättade glatt socialdemokraterna att de skulle bilda majoritet tillsammans med Nystart Enköping och folkpartiet. Vi var nog många som höjde på båda ögonbrynen efter att folkpartiet så snabbt lämnade den tidigare alliansen för att springa och ställa sig på ”andra sidan”.

Fast helt överraskade blev vi nog inte. Folkpartiet har tidigare visat att partiet inte är att lita på i någon konstellation. Under den gångna mandatperioden valde ju fp att hoppa av från alliansen och rösta på en socialdemokratisk budget.

Går man lite längre tillbaka i Enköpings politiska historia finner man att fp gått sina egna vägar tidigare och ibland har även flera av partiets företrädare hittat sina alldeles egna vägar, som inte alltid lett i samma riktning som partiets. Ni minns kanske Fokus Enköping? Partiet hade under en period en företrädare som huvudsakligen företrädde sig själv. Han finns numera i ett annat parti…

Jag vill minnas att det fanns ett uttryck som sade: att vara folkpartist är att vara kluven. Då kan man ju undra över hur de som valde att lägga sin röst på partiet i senaste valet känner sig idag? Vad tyckte de om att bilda majoritet med s och NE? Och vad tycker de om att nu vara i opposition utan att ens ha några ”lekkamrater”?

Jag har ju svårt att tänka mig att moderaterna, centern och kd står med öppna famnen inför nästa val. Frågan är väl om kd ens finns kvar då efter fiaskot i årets val?

Sedan kan man ju fundera lite över vad fp hade tänkt sig att få för poster, som stod i relation till deras valresultat. Och vilka poster de båda andra majoritetspartierna var beredda att släppa ifrån sig? Intressant i alla fall att både vänsterpartiet och miljöpartiet står beredda att ta emot en inbjudan som så tydligt kommer ”med armbågen”!

De får inte vara med och leka i riktiga sandlådan, men de förväntas stå och heja på runt den! Politik är märkligt, men lite underhållande trots allt. Vi får väl hoppas att det blir någon form av positivt resultat trots allt.

Om Roland Nordqvist

Roland Nordqvist, journalist i Enköping sedan 1993. Yrkesverksam i ett halvt
sekel. Även känd som skådespelare. Google+

Kommentarer

  1. Rolands kommentarer är klockrena. Folkpartiet är som det är; inte att lita på. Kommunalrådspost ville man ha, så humor har de i alla fall.

Lämna en kommentar

*