Grattis Jocke som fyller 45 i dag

Jocke backstage på Hamnfestivalen 2008

Jocke backstage på Hamnfestivalen 2008

Jocke, jag, Lasse Åberg och Niklas Hävelid marknadsförde Norr Mälarstrand 2005

Jocke, jag, Lasse Åberg och Niklas Hävelid marknadsförde Norr Mälarstrand 2005

Idag fyller han 45 år och för två år sedan firade han 25-årsjubileum. Han bor här inte längre men förknippas ”för alltid” med hemstaden Enköping. Vi säger ett jättestort grattis till underhållaren Jocke Göransson.

Han debuterade som artist 1986 och vågade fem år senare göra underhållningen till sitt yrke.

Det finns säkert inte en Enköpingsbo som inte har hört honom sjunga. Även om han för några år sedan flyttade med familjen från En- köping till en annan köping lite längre söderut, det vill säga Söderköping så återvänder han gärna och ganska ofta. Naturligtvis för att han har en spelning här men då passar han givetvis på att hälsa på föräldrar och gamla kompisar här också.

Våra vägar har korsats ganska många gånger och jag har intervjuat den trevlige killen ett flertal gånger. Vid ett tillfälle 2005 gjorde vi för övrigt ett framträdande tillsammans.

NEJ, VI SJÖNG INTE DUETT. Det hade varit en grov förolämpning mot Jockes musik. Det var på den tiden jag hade rollen som ”Teliapappan” och vi hade bjudits in för att hjälpa till att marknadsföra Norr Mälarstrand i Stockholm. Jag har nog sällan varit i så fint sällskap för med oss var också Lasse Åberg (en av mina stora idoler) och ishockeyspelaren Niklas Hävelid.

Det togs då den bild som pryder omslaget på min bok ”Enköpings-Profiler”.

Men Jocke var under väldigt många år det mest självskrivna kortet på Hamnfestivalerna i Enköping. Det spelade egentligen ingen roll vilka, för tillfället, stora artister som engagerades som dragplåster på scenen. Jocke var det självklara namnet och Enköpingsborna kom naturligtvis för att höra honom. Och de andra…  Jocke berättade vid ett tillfälle för mig att arrangören Per Blomberg inte ens ringde och bokade Jocke. ”Han ringde bara och frågade om jag hade koll på när festivalen var, så jag inte av misstag lovat bort mig till något annat”. Men den missen gjorde inte Jocke. Han älskade ju att vara med på festivalen.

Egentligen är det helt onödigt att ge sig in och beskriva honom ytterligare för ALLA vet ju ändå vem den supertrevlige killen är.

Må han bara fortsätta att underhålla oss och med jämna mellanrum komma tillbaka till Enköping så att även vi får njuta av hans sång och musik.

Om Roland Nordqvist

Roland Nordqvist, journalist i Enköping sedan 1993. Yrkesverksam i ett halvt
sekel. Även känd som skådespelare. Google+

Lämna en kommentar

*