ORO förstörde frukostsamvaron
Home BlogKrönikanORO förstörde frukostsamvaron
no image

ORO förstörde frukostsamvaron

Att företaget bjuder sina anställda på frukost är en fin gest som dels gör att de anställda får en bra start på dagen. Det skapar dessutom en god sammanhållning.
Av alla arbetsplatser jag varit på har det bara varit en som gjort så. Därför blev jag glatt överraskad när jag fick uppleva det. Något som ytterligare förhöjde det positiva intrycket var att vi anställda delades in i grupper om två och två som hade ansvaret för inköp och disk en vecka i taget. Inget större problem och lite kul var det ju att VD själv ingick i en av grupperna.
Men så började en ny mellanchef. Vid kan kalla honom MC. När han fick höra att han förväntades ingå i laget så reagerade han som ett åskmoln. Han tänkte verkligen inte äta frukost med personalen och att han skulle offra sin dyrbara tid på att handla till övriga var fullständigt uteslutet. Han hade ju vunnit det stora fina priset och han hade jobbat på de stora tidningarna. Där gjorde man minsann inte så. Dessutom föredrog han att äta sin frukost hemma.
MC gick direkt till VD och påpekade att en av de anställda, faktiskt jag, varit oförskämd nog att tycka att han skulle ingå i laget. VD lyssnade och bestämde att MC skulle slippa.
Det var då en viss ORO infann sig på jobbet. Och ORO är inte bra för arbetsglädjen.
Det var trots allt inget större problem. MCs popularitet sjönk visserligen en smula, men det hade varken han eller VD något problem med. Dessutom hade MC problem hemma.
Efter ett år flyttade emellertid företaget till nya, fina lokaler. Nästan alla var glada. Ungefär hälften av personalen var inledningsvis lite mindre glada eftersom de såg vissa olägenheter med flytten, men alla uppskattade de nya tjusiga lokalerna.
Så här dags hade emellertid VD drabbats av hybris. Han ville ha den senaste och finaste och dyraste utrustningen. En släkting till honom kunde fixa ett par stora fina TV-skärmar till ”ett vänskapspris”. VD lyckades få styrelsen att godkänna investeringen. Förmodligen tvingades han göra någon besparing som motprestation. Jag vet egentligen inte, men kort därefter kom beskedet att det inte skulle serveras någon mer frukost på företagets bekostnad. Kaffe skulle man fortsätta bjuda på men den som ville ha smörgåsar fick fixa dem själv.
Jag gissar att MC var nöjd och belåten?
Nu var det betydligt värre  ORO på jobbet.
Inte blev det bättre av att de där TV-skärmarna inte fyllde någon annan funktion än som väggprydnad. En fanns i korridoren i anslutning till matsalen, men ingen tittade på den. Den andra satt inne hos VD. Om han tittade på den så undgick det åtminstone mig.
ORO var ett dåligt team som förstörde den goda stämningen, som funnits på den tid då alla samlades vid frukosten.

  • Comments
  • 0

Sign up for Newsletter

Sign up to get our latest exclusive updates, deals, offers and promotions.