Minns ni Sebbe och Dinko?
Home BlogKrönikanMinns ni Sebbe och Dinko?
no image

Minns ni Sebbe och Dinko?

Nu när ESK-fotboll håller på och spelar sig neråt i seriesystemet är det lätt att drömma sig tillbaka till ”svunna tider”. Framför allt gillar väl fotbollsvännerna att minnas 2003 när klubben gjorde sin enda sejour i allsvenskan?
Jag fick en liten flash-back när jag i söndags kollade på mitt favoritlag Helsingborgs IF som kämpar om guldet i allsvenskan. De mötte Syrianska. I förväg var jag lite elak mot mina syrianska vänner i Enköping och tippade att HIF skulle vinna med 5-0.
Ni vet kanske vad som hände? Två före detta ESK-spelare, Dinko Felic och Sebastian Rajalakso, slog till och varsitt mål och fixade oavgjort till allsvenskans särklassiga jumbolag.
Det är, som många säkert minns, inte första gången som Enköpingsspelare djävlas med HIF. Det hände även under det allsvenska året. Då skrällde ESK genom att vinna med 4-0 på Olympia.  Ett vackert minne för ESK – ett fasansfullt minne för oss som håller på HIF.
Om jag inte misstar mig sitter Expressens löpsedel, som minner om skrällen, kvar på ESK:s kansli. Den gjorde det åtminstone förra året.
Nu är det ju så att det finns betydligt fler Enköpingsbor som håller på Syrianska än på HIF. Tror nästan jag är den ende i stan som håller på skåningarna. Men varför ska Enköping envisas med att djävlas med just mitt favoritlag?
Jag vet att många Enköpingsbor håller på något av Stockholmslagen och det är väl inte så konstigt med tanke på geografin, men måste det verkligen innebära att ni ska djävlas med HIF. Om Syrianska, eller något av Stockholmslagen, däremot spöar skiten av Malmö så blir jag bara glad. Nu får vi väl göra det själv.
För övrigt kan jag berätta att jag tipsade HIF om Dinko Felic när han lirade i ESK. Ni kanske minns att en del kallade honom en ”ny Zlatan”. Så bra var han inte, men det hade varit intressant att se om han hade fått en mer positiv utveckling om han gått till ett topplag. I Syrianska är han ju alldeles för ensam. Nåja, i vilket fall som helst så tackade HIF nej till honom, eftersom de då hade hyfsat beställt med anfallare. Undrar om inte en viss Henrik Larsson fanns i klubben då, men det minns jag inte riktigt säkert.  I söndags hade de däremot förmodligen hellre haft honom med sig än mot sig. De hade tydligen missat att han inte är så dålig eftersom de lät honom ostört promenera genom försvaret och slå in 0-1.

  • Comments
  • 0

Sign up for Newsletter

Sign up to get our latest exclusive updates, deals, offers and promotions.