Kommundirektören fick sparken

Synnöve Fridén har varit i blåsväder flera gånger. Nu har hon fått sparken.

På tisdagsmorgonen kom det väntade beskedet. Kommundirektören Synnöve Fridén i Enköping har fått sparken. Precis som kollega Bengt Johansson ”siade” om i dagens krönika i Enköpings-Posten.

I ett pressmeddelande från kommunen meddelas att: ”Synnöve Fridén har valt att avsluta sin tjänst som kommundirektör i Enköpings kommun.”

Det är förstås bara en omskrivning för att kommundirektören fått sparken. Av pressmeddelande framgår nämligen också att skälet till att hon lämnar tjänsten är bristande förtroende från kommunens politiska ledning.

Kommunens HR-chef Håkan Sandberg är tillförordnad kommundirektör under en inledande period. Därefter kommer det att bli en tillfällig lösning medan rekryteringsprocessen för en ny kommundirektör pågår.

Det är kommunstyrelsen som har ansvar för att tillsätta kommundirektören. Rekryteringsprocessen kommer att följa de riktlinjer för chefsrekrytering som antogs av kommunstyrelsen i september 2013. Processen med att hitta en efterträdare till Synnöve Fridén kommer att starta omgående.

Det som fick droppen att rinna över var givetvis historien med de stulna datorerna och där Synnöve Fridén försökte bortförklara ansvarsfrågan.

Om Roland Nordqvist

Roland Nordqvist, journalist i Enköping sedan 1993. Yrkesverksam i ett halvt
sekel. Även känd som skådespelare. Google+

Kommentarer

  1. Kina Hellquist säger:

    Och då uppkommer genast tanken: Jaha, och hur många månadslöner får hon då, efter att ha misskött sitt arbete? Avgångsvederlag också kanske?

Lämna en kommentar

*