Funderingar om jämställdhet

Tänkte skriva en krönika om jämställdhet här under förmiddagen. Har dock haft lite svårt med att hinna med. Det är ju så mycket som ska göras.

Rolands gratäng

Rolands gratäng

Började dagen med att väcka dottern och fixa frukost till henne. Därefter skjutsade jag henne och hennes mamma till skola/jobb (de skulle till samma ställe, så det var smidigt).

Tillbaka hemma, som även råkar vara kontoret, passade jag på att tömma diskmaskinen, plocka undan efter frukosten och därefter börja fylla på diskmaskinen igen.

Sedan dags att jobba lite. Men efter en stund vid datorn behöver man ju sträcka på sig så då passade jag på att bädda sängarna.

Åter till jobbet. Mycket som ska göras för att allt ska fungera inför kvällens release av min bok ”Dansglädje i Enköping”. Dessutom kolla på Facebook vad vännerna har för sig och om det hänt något.

Men som sagt mellan varven vid datorn behöver man röra på sig så då blir det en sväng till köket för att fixa lite mat till familjen. Kollar genom frysen vad som finns och bestämmer mig för att laga till en gratäng med kycklingfiléer och stuvad blomkål och broccoli. För att få lite extra stuns i stuvningen stoppar jag i lite gorgonzola.

Eftersom dottern är mindre förtjust i broccoli och blomkål så kokar jag ris till henne och tar undan några kycklingfiléer. In med det i ugnen och sedan dags att jobba lite igen. Planerar ett par reportage och bokar in någon intervju.

Lyssnar på radion om några damer som beklagar sig över att kvinnorna gör allt i hemmet och därför oftare är sjuka än vi män.  Så tråkigt för dem. Men det stämmer kanske? Det var väldigt, väldigt, väldigt länge sedan jag var sjuk. Åtminstone för sjuk för att jobba.

Kommer på att jag måste dra iväg en sväng till affären och handla lite mjölk och fil också.

Men det ska jag säkert hinna få med innan det är dags att hämta dottern. Som tur är har hon ingen fritidsaktivitet ikväll. Då kan hon följa med pappa till biblioteket och vara med på releasen av boken. Hon har dessutom lovat att dansa.

Få se om jag hinner göra något reportage i eftermiddag innan dess.

Vore kul om vi hann äta tillsammans hela familjen innan det är dags att dra till biblioteket. Vid halv åtta-tiden ikväll bör vi vara hemma från biblioteket. Då är det dags att kolla om det kommit några sena nyheter att lägga upp på enkopingssidan.se Det finns förmodligen inte mycket mer än nyheterna att kolla på TV ändå. Sedan vill man ju hinna umgås med familjen lite och läsa lite för dottern innan hon somnar.

Jämställdhet är bra.

Om Roland Nordqvist

Roland Nordqvist, journalist i Enköping sedan 1993. Yrkesverksam i ett halvt
sekel. Även känd som skådespelare. Google+

Lämna en kommentar

*