EHB informerar inte

Thomas Lundmark har fått sparken men det har inte EHB informerat hyresgästerna om.

Före påsk kom nyheten att styrelsen för Enköpings Hyresbostäder avskedat sin VD Tomas Lundmark. Åtgärden motiverades med ”arbetsmiljöproblem”, vilket handlade om missnöje hos personalen. Nyheten publicerades den 16 april i Enköpings-Posten. Men de hyresgäster som inte läser lokaltidningen har ännu inte fått beskedet.

På EHB:s egen hemsida finns nämligen ännu ingen information om det inträffade.

Enligt EP var det först för några månader sedan som styrelsen uppmärksammades på de problem som fanns. Det var genom ett brev från personalen av vilket det framgick att personalen var kraftigt missnöjd med Tomas Lundmarks agerande som VD.

Arbetsmiljöverket har varit inkopplad på ärendet och krävt åtgärder samt hotat med vite.

EHB:s styrelse var emellertid inte enig i beslutet om att avskeda VD. Jan Peterson (m) och Lars Landén (kd) förordade att problemen skulle lösas på annat sätt. När Jan Peterson blev nedröstad av majoriteten valde han att omgående avgå från styrelsen.

Det var ordföranden Hans Haegermark (c ) och de båda s-ledamöterna Hans Löfling och Sven-Åke Haglund som röstade igenom avskedandet. Den förstnämnde tar nu över VD:s sysslor i en roll som arbetande styrelseordförande i avvaktan på att en ny VD kommer att utses.

EHB har under flera år haft problem med hög personalomsättning och en före detta anställd bekräftar för enköpingssidan.se att vederbörande slutade sin anställning för ett par år sedan på grund av de problem som fanns.

-Vi är flera före detta anställda som intervjuats i samband med de utredningar som gjorts, förklarar den före detta anställde. Och vi har troligen gett samma bild av situationen. Den var ohållbar redan då.

Tomas Lundmark får, enligt avtal, lön i 18 månader.

När EHB kommer att kommunicera ut ”nyheten” till sina hyresgäster är fortfarande oklart. På onsdagen när vi sökte Hans Haegermark för en kommentar hade EHB problem med sin växel!!!

Om Roland Nordqvist

Roland Nordqvist, journalist i Enköping sedan 1993. Yrkesverksam i ett halvt
sekel. Även känd som skådespelare. Google+

Lämna en kommentar

*