Snart kommer andra boken om Gustaf
Home BlogNyheterSnart kommer andra boken om Gustaf
no image

Snart kommer andra boken om Gustaf

Snart kommer den andra delen av berättelsen om Gustaf Hagström.  Den 16 november kommer författarinnan Eva Emanuelsson och researchern Göran Källgården att berätta om boken som är en uppföljning av den första boken, vilken släpptes för tre år sedan.
Göran Källström, som gillar att forska i bygdehistoria, hittade personligheten Gustaf Hagström som föddes i Lillkyrka men sedan växte upp i Litslena. Gustaf fick en tuff start på livet och hamnade hos fosterföräldrar men livet tog en positiv vändning och vid 20 års ålder träffade han en flicka som var både vacker och rik.
Så långt sträckte sig den första berättelsen.  I den andra får Gustaf lite jobbigare och drabbas av en del hemskheter.
-Även om man inte läst den första boken kan man läsa bok nummer två, berättar Eva. De är två fristående romaner. Båda bygger på verkliga händelser men berättas i romanform.
Den första blev en försäljningssuccé i Enköpingstrakten och har sålt i cirka 700 exemplar.
Samtidigt som boken handlar om en person beskriver den också detaljerat hur folk levde på den uppländska landsbygden i mitten av 1800-talet. Läsaren får följa Gustaf dels i den grå vardagen men också i mycket allvarliga händelser.
Romanen bygger på uppgifterur offentliga arkiv som tagits fram och sammanställts av Göran Källgården.
Presentationen av boken den 16 november äger rum i Restaurang Krydda kl 14. Då kan man också få den signerad av författaren.
Den ges ut av Föreningen Gustafsällskapet.

  • Comments
  • 0

Sign up for Newsletter

Sign up to get our latest exclusive updates, deals, offers and promotions.