Skolstaskolan klar för nyinvigning
Home BlogNyheterSkolstaskolan klar för nyinvigning
no image

Skolstaskolan klar för nyinvigning

Nu är utbyggnaden av Skolstaskolan i det närmaste färdig och på torsdag är det öppet hus på skolan. Då ska föräldrar och andra intresserade få se närmare vad kommunen fått för de cirka 50 miljoner kronor som investerats.

Själva invigningen förrättas på morgonen och sedan är föräldrar och andra välkomna på eftermiddagen.
I den nya byggnad, som påbörjades för ungefär ett och ett halvt år sedan (mars 2012) har skolan fått en ny NO-sal, en ny matsal och ett nytt kök.
Den gamla byggnad som funnits intill skolan, med anor från 1900, har rivits och den verksamhet som fanns där, fritids och musik, har också fått plats i nybyggnaden.
En gång i tiden, på 1980-talet diskuterades en rivning av skolan. Flera partier ville riva den men protester från de boende i området fick dem att tänka om.
Tio år senare hade det blivit behov att bygga ut skolan, men då saknades pengar.
Hösten 2010 gjordes en prognos som visade att 2019 skulle elevunderlaget ha ökat från dagens 170 till 220 och då insåg politikerna att en tillbyggnad var nödvändig.
Det första spadtaget till den utbyggnad som nu är färdig togs den 23 mars förra året av skolchefen Göran Hedström med assistans av elevrådsrepresentanterna Ebba Ehlén, då 13 år och Hampus Lövgren-Östman, då 8 år.
Idag pågår arbetet in i det sista, med asfaltbeläggning, inför torsdagens öppna hus.

  • Comments
  • 0

Sign up for Newsletter

Sign up to get our latest exclusive updates, deals, offers and promotions.