Musikaliska familjen Furin blandar hårdrock och julmusik
Home BlogNyheterMusikaliska familjen Furin blandar hårdrock och julmusik
no image

Musikaliska familjen Furin blandar hårdrock och julmusik

Nyss hemkommen från en hårdrockskonsert i Nottingham laddar nu Herman Furin för  att backa upp hustrun inför årets julkonsert med Showgruppen Återsken. Den är något av en familjeangelägenhet för i kören ingår både frun och svägerskorna Ida och Hanna. Allt kretsar kring musik i familjen Furins liv.
Herman, som är född och uppvuxen i Stockholm bestämde redan som fyraåring att han skulle bli trummis och fick då sitt första trumset. Ett år senare fick han en riktig virveltrumma och som 7-åring lyckades han spara ihop till ett riktigt trumset. Då hade mamma tröttnat på att han använde hennes stickor och trummade på soffkuddarna.
Men då hade varken han eller föräldrarna tänkt sig att han skulle försörja sig på musiken. Dels som trummis i hårdrocksbandet Work of Art, med vilket han alltså nyligen spelade på en klubb i England och dels driver han ett eget produktionsbolag med studio hemma i Enköping. Sedan hyrs han in för att fixa med musiken bland annat när Återsken ska ge en av sina konserter. Han gör också jinglar och kompar både hustrun Elin och svägerskan Ida. De båda systrarna har bildat gruppen Sisters och gör en del gigg tillsammans.

Hustrun Elin är medlem i kören och lägger ner ganska mycket oavlönat arbete där men båda gör det med samma glädje. För Elin är dock musiken en hobby, hon jobbar som optikerassistent men är för närvarande mammaledig med Molly.
Kören har hon varit en del av i många år och tillsammans gör makarna Furin gruppen grafiska profil i samråd med körledaren Marcus Dannvik.
-Enköping kan vara stolt över att ha en så fantastisk kör, konstaterar Herman.
Själv har han också lyckats och han har fått uppleva många högtidsstunder inom musiken. Han har bland annat få spela med en av sina stora idoler Toto! Dessutom har han varit med och kompat massor av välkända svenska sångare, som till exempel Robin och Peter Jöback för att bara nämna ett par.
Bandet Work of Art bildade han 2007 med kompisen Robert ”Robban” Säll. De fick dessutom med sig Lars Säfsund som sångare. När bandet gjort sin första demo och skickat in den fick de kontrakt direkt med det italienska skivbolaget Frontiers. De gjorde en platta och sedan en till och även om skivförsäljningen numera är katastrofalt dålig så nådde de ut med sin musik och fick stor uppskattning. Nu jobbar de som bäst med sin tredje platta.
Sin första spelning utomlands hade de i Madrid  januari 2012.
-Det var en fantastisk spelning. Fans hade kommit från Sydamerika och Sydkorea för att höra oss, berättar Herman. Samma vecka medverkade vi sedan i TV4:s morgonsoffa och där var Enköpingstjejen Anna Brolin programledare. Henne hade jag haft som elev på Westerlundska gymnasiet, vilket studiofolket fått höra. Så vi fick spela lite ihop på kul i programmet.
Sommaren 2012 fick Herman och grabbarna i bandet också nöjet att vara förband till deras store idol Toto, på Skansen och i Smögen.
-Jag brukar inte bli starstruck, men då blev jag det, erkänner Herman. Toto är min idol sedan många år och att få stå på samma scen var något oerhört.
Det var givetvis musiken som före Herman och Elin ihop. Hon anmälde sig till en talanjakt på Birka och Herman var med och arrangerade. Det sade klick och när de båda vara färdiga att flytta hemifrån så flyttade de helt enkelt ihop. Herman fick lämna Stockholm, men det är inget beslut han ångrat.
-Jag trivs oerhört bra i Enköping, berättar han..
Snart får Enköpingspubliken se Elin på scen. När det är dags för Återskens årliga julkonsert i december. Den här gången är dock inte Herman med, men han återkommer när det blir dags för vårens konsert.

  • Comments
  • 0

Sign up for Newsletter

Sign up to get our latest exclusive updates, deals, offers and promotions.