Många hittade till Kromstas gårdsmarknad
Home BlogNyheterMånga hittade till Kromstas gårdsmarknad
no image

Många hittade till Kromstas gårdsmarknad

Massor av besökare strömmade till när Kromsta gård höll gårdsmarknad på lördag. Försäljningen gick som ”smör i solsken” trots bristen på solsken. Korvförsäljaren Anders Ottosson fick ge upp ett par timmar innan det egentligen var dags att stänga eftersom korven tog slut. Och då hade han ändå varit iväg en sväng för att hämta påfyllning.

Det var en riktigt gammaldags gårdsmarknad med många försäljare och ännu fler besökare på en förhållandevis liten yta. En liten försmak på alla de hjulmarknader som snart drar igång. Fast det här var lite mer av en djurmarknad istället eftersom besökarna kunde stifta bekantskap med både kossor, kalvar och höns.
Hugade besökare kunde få ta en tur med häst och vagn eftersom Lotta Nenzén och dotter Leonor hade tagit med sig trotjänaren Grimm och en kärra. Ett uppskattat nöje.
Försäljningen pågick både i befintliga byggnader, inte minst Kromsta lantbod, men också i tält som försäljarna tagit med sig.
Man kunde handla både mat, prydnadssaker och pysselsaker.
Ett glatt gäng sålde det klassiska brödet ”Upplandskubben” som en gång för länge sedan var väldigt populärt. Det är unikt för Sverige eftersom det är det enda bröd som gräddas i vattenbad. Det är dock ganska okänt nu och för att råda bot på det har ett gäng entusiaster bildat den ideella föreningen ”Upplandskubbens vänner”.
Det fanns också en författarinna på plats, men henne får ni läsa om på söndag.
Här ett bildsvep från lördagen:

  • Comments
  • 0

Sign up for Newsletter

Sign up to get our latest exclusive updates, deals, offers and promotions.