Centerns riksdagsledamöter laddade upp i Enköping
Home BlogNyheterCenterns riksdagsledamöter laddade upp i Enköping
no image

Centerns riksdagsledamöter laddade upp i Enköping

Trots att opinionsmätningarna inte precis gett anledning till några glädjeskutt var det uppåt värre när centpartiets riksdagsledamöter samlades till höstupptakt på Fagerudd i Enköping under början av veckan. De hade lockats dit av riksdagsledamoten Solveig Zander som njöt av att få visa sina kollegor sin hembygd.

Anledningen till optimismen förklarades av Anders Jonsson, gruppledare i riksdagen och partiets vice ordförande.
–    ill vår stämma, som hålls i Karlstad om tre veckor (16-22/9) har det kommit in över 500 motioner och det är ungefär dubbelt så många som vanligt. Dessutom fick vi under första halvåret cirka 1 000 nya medlemmar.
Solveig Zander ser även andra tecken på att det går bättre för partiet än vad som avspeglas i opinionssiffrorna.
-Det är en annan och mer positiv ton i de mail vi får nu. Och jag kan lova att vi riksdagsledamöter får väldigt många mail.
Vid besöket i Enköping hann partiledaren Annie Lööf bara medverka en timma i tisdags. Hon är fullt upptagen av de budgetförhandlingar som allianspartierna nu är inbegripna i.
–          När Annie var här fick vi information om hur det går, vad som går vår väg och vad som går lite mindre bra, berättar Anders Jonsson.
De stora frågorna som centern ska driva i valrörelsen har slagits fast tidigare och presenterades av Annie Lööf i hennes sommartal.
–   De är landsbygdsfrågorna, som ju är en klassisk fråga för vårt parti, miljöfrågorna som bland annat handlar om rätten till en giftfri vardag, lärlingspaket och småföretagarfrågor, konstaterar Anders Jonsson.
När det gäller motionsfloden till partistämman är både Anders och Solveig imponerade.
–   Det finns många bra frågor som lyfts och det finns alla förutsättningar för en bra och intensiv debatt på partistämman. Det är inte alla frågor där partistyrelsen är enig med motionärerna men inom exempelvis justitieområdet hade det kommit in 25 motioner och 24 av dem tillstyrktes av styrelsen.
–   Den här gången har det inte heller kommit in några motioner som vi kan häcklas för, som förslaget om månggifte som kom in i idédebatten före nyår. Det skulle möjligen vara en motion om att återinföra vänstertrafiken, säger Anders Jonsson.
Utöver överläggningarna, vilka alltså hölls på konferensanläggningen Fagerudd, passade Solveig Zander på att bjuda ledamöterna på en liten tur i Enköping.
–   Vi besökte både Dr Westerlunds-muséet och Drömparken och sedan samlades vi i kommunhuset där näringslivschefen Arne Wåhlstedt och vårt eget kommunalråd Kenneth Löthegård berättade om kommunen och framför allt näringslivsstrukturen.
– Det var mycket intressant och fick Enköping att framstå som en mönsterkommun för vårt parti, framhöll Anders Jonsson.

  • Comments
  • 0

Sign up for Newsletter

Sign up to get our latest exclusive updates, deals, offers and promotions.