Möte på torsdag om asylsökande i Bredsand
Home BlogNyheterMöte på torsdag om asylsökande i Bredsand
no image

Möte på torsdag om asylsökande i Bredsand

I höst flyttar ett antal asylsökande in på campingen i Bredsand och därför anordnar Migrationsverket och Enköpings kommun ett informationsmöte torsdag (26/9) kväll ett informationsmöte om vad det kommer att innebära. Mötet hålls i Främjarstugan och börjar kl 19.
Till att börja med vill Migrationsverket placera 30 personer i Bredsand. De boende kommer att ha självhushåll och flytta in successivt under hösten. Gemensamt för dessa personer är att de är registrerade och att en asylutredning pågår. De har vistats en kort tid i vårt land, ibland kanske bara ett dygn. Hela familjer kommer att bo i Bredsand och därför kommer det troligen även att bo barn där.
Migrationsverket har gjort en direktupphandling i väntan på att upphandlingen av tillfälligt boende för asylsökande ska vinna laga kraft.
Vid Nordic Camping och Resort i Bredsand är 52 platser upphandlade i ett kort kontrakt med möjlighet till snabb uppsägning. Själva huvudupphandlingen är överklagad och detta är alltså ett sätt för Migrationsverket att lösa en krissituation i ett läge när Sverige tar emot cirka 2 000 asylsökande per vecka, den högsta inströmningen sedan Balkankonflikten.
Migrationsverket har goda erfarenheter från ett asylboende i Marma, där flera föreningar engagerat sig i de asylboende, bland annat en fotbollsklubb. Negativa åsikter om boendet har snarare förbytts till positiva, de boende vill att de ska bo kvar och handeln har fått ett uppsving. Invånarna i Marma har även lämnat kläder med mera till de asylboende.
Förhoppningarna är givetvis att även Enköpingsborna ska ta väl emot de asylsökande.

  • Comments
  • 0

Sign up for Newsletter

Sign up to get our latest exclusive updates, deals, offers and promotions.