Årets stjärngosse: Kandidat 1 – Arne Wåhlstedt
Home BlogNyheterÅrets stjärngosse: Kandidat 1 – Arne Wåhlstedt
no image

Årets stjärngosse: Kandidat 1 - Arne Wåhlstedt

När andra media vid den här årstiden ägnar sig åt att presentera Lucia-kandidater och Lusse-katter så vill vi på Enköpingssidan.se i jämställdhetens namn slå ett slag för Stjärngossen. Han har förvisso en något lägre status i Lucia-tågen som snart drar fram i vintermörkret men hur trist skulle inte vår himmel se ut utan dessa stjärnor. Och man behöver inte vara en idrottsstjärna som Zlatan (eller Cristiano Ronaldo), eller artist. Man kan vara en stjärna i många olika sammanhang. Därför vill vi lyfta fram några kandidater i Enköping som vi tycker förtjänar titeln ”Årets Stjärngosse”. Vi tar givetvis gärna emot tips från läsarna också. I mitten av december (kring Lucia) kommer vi sedan att låta er läsare rösta på de kandidater som presenterats.  Förslag mailar ni via kontaktsidan här.
Kandidat nr 1 – Arne Wåhlstedt
Enköpings kommuns ansikte utåt, framför allt när det gäller näringslivsfrågor är marknadschefen Arne Wåhlstedt. Hur många företag han lockat till Enköping och hur många nya arbetstillfällen som han därmed bidragit till att skapa är svårt att hålla reda på. Men han är definitivt en värdig kandidat till titeln ”Årets stjärngosse” i Enköping.

Att ständigt ragga företag i syfte att övertyga dem om Enköpings förträfflighet är ett jobb som kräver sin man. Ständiga sammanträden och möten med tillhörande goda måltider sätter sig lätt på figuren. Inte minst om man, som Arne, uppskattar både god mat och dryck.
Men som offentliggjordes nyligen visar en undersökning att Sveriges befolkning blivit fetare de senaste decennierna.  En koll på vågen och Arne kunde konstatera att han knappast tillhörde undantagen.
Därför tog han med glädje emot erbjudandet när Cissi Lööv berättade att arbetsgivaren Enköpings kommun ville testa ett erbjudande från World of Shapes och Hälsoprofilinstitutet som gick ut på att få deltagarna att må bättre. Cissi, som Arne samarbetar mycket med, hade fått politikernas uppdrag som projektledare. Hon hade hittat ett 50-tal anställda spridda över många olika förvaltningar som var nyfikna på att testa. Och Arne blev alltså en av dem.
Nu har projektet avslutats och Arne ser facit.
-Jag har blivit 14 centimeter smalare runt midjan och gått ner sju kilo, konstaterar han glatt. Dessutom har både vilopulsen och blodtrycket sjunkit märkbart.
-Nu känner jag mig som en ny människa. Genom det här projektet har jag för första gången på 15 år schemalagt tid till att ta hand om mig själv och jag har verkligen gått in för det.
-Under den månad som projektet pågick promenerade jag uppskattningsvis 18 mil, i ur och skur. Det motsvarar sträckan till min gamla hemstad Karlskoga. Vid ett tillfälle kom jag hem sent en kväll och vädret var ganska bedrövligt men jag trotsade det och gick mina sex kilometer.
Arne är helt inställd på att fortsätta på egen hand nu.
– Mitt mål är att gå ner ytterligare tre kilo före årsskiftet, berättar Arne. Men sedan har vi också fått inspiration att ta fram recept på både ett nyttigt bröd och en nyttig kaka som ska erbjudas här i kommunhusets cafeteria.

  • Comments
  • 1
Mats J
48 Years 11 Months 10 Days 18 Hours 4 Minutes 16 Seconds ago

Arne är en given kandidat till ★stjärngosse★ för allt han gjort och betyder för Enköpings Kommun och dess invånare !!!

Sign up for Newsletter

Sign up to get our latest exclusive updates, deals, offers and promotions.