Anna Wiklund lämnar över till Ingvar Smedlund
Home BlogNyheterAnna Wiklund lämnar över till Ingvar Smedlund
no image

Anna Wiklund lämnar över till Ingvar Smedlund

Nu lämnar kommunalrådet Anna Wiklund (m) sin post. Hon avslöjade i veckan att hon inte kandiderar för sitt parti till posten som kommunstyrelsens ordförande efter mandatperiodens utgång den 31/10. Fredagen den 7 mars meddelade moderaterna att Ingvar Smedlund, av nomineringskommittén, utsetts som ersättare. Beslutet ska visserligen klubbas inom partiet men det är nog mest en formsak.
Så här motiverade Anna själv sitt beslut att avgå:
”Det har varit ett mycket stimulerande men samtidigt krävande privilegium att vara KSO i Enköping under drygt åtta år. Under den perioden har moderaterna nått stora valframgångar och mer än fö…rdubblat antalet mandat i fullmäktige, vid det senaste valet fick vi fler röster än något annat parti. Uppdraget som KSO har känts särskilt hedrande eftersom jag har varit den första moderaten och den första kvinnan på posten. Enköpings kommun har också haft en mycket dynamisk utveckling under dessa år. Kommunen har därutöver en för svenska kommuner ovanligt solid ekonomi och står förhållandevis väl rustad inför de utmaningar som väntar.  Jag tycker därför att det nu kan vara en lämplig tidpunkt att överlämna till en efterträdare och att ägna mig åt något annat.”
Ingvar Smedlund återvänder därmed till kommunpolitiken efter en period som kampanjledare för partiet i Stockholm. Han lämnade förra året uppdraget om skolnämnens ordförande i Enköping just på grund av det nya jobbet.
Han har tidigare varit ordförande i Kulturnämnden under en period.

  • Comments
  • 0

Sign up for Newsletter

Sign up to get our latest exclusive updates, deals, offers and promotions.